Stroobach maakt gebruik van digitale technieken om strak maatwerk te maken.

Prodim Proliner 7 lightweight 2D & 3D model

Fase 1: Digitaal inmeten

Voor een optimale pasvorm maken wij sinds enige tijd gebruik van de nieuwste digitale technieken. Zo maken wij gebruik van een Proliner 3D meetopstelling om bijvoorbeeld bootkappen digitaal in te meten. Alle belangrijke punten worden door een pen aangestipt, waarna deze in het apparaat worden opgeslagen. Dit kunnen wij zowel bij ons binnen als bij u op locatie doen.Fase 2: Digitaal ontwerpen
Nadat de opgeslagen punten overgehaald zijn naar ons CAD systeem (PC met speciale software), zien wij op ons computerscherm een 3D weergave van het opgemeten product. Alle punten worden gecontroleerd en waar nodig bijgewerkt om een zo mooi mogelijke contour te krijgen. Ter controle kunnen wij het beeld 'renderen' om een goed beeld te krijgen van hoe de kap er uit zal gaan zien.

Nu kunnen we de doekdelen gaan ontwerpen. Het model wordt opengeklapt zodat er een platte weergave ontstaat, alsof het doek vlak op de grond ligt. Bij het intekenen van de doekdelen houden we rekening met de rekeigenschappen en kiezen we de meest optimale snij-methoden om het doek zo efficient mogelijk te gebruiken. Ook worden er overlappen gemaakt om de doekdelen aan elkaar te kunnen stikken.

Daarna worden ook de ramen, ritsflappen, verstevigingen en landvastflappen ingetekend.Fase 3: Digitaal snijden
Als het product helemaal af is worden de doekdelen klaargemaakt en ingelezen in de snijmachine. De computergestuurde snijmachine zal de alle onderdelen nu superstrak en nauwkeurig uitsnijden met zo min mogelijk materiaalverlies.Fase 4: Ambachtelijk vakmanschap
Nu komt het weer op 'ouderwets' zeilmaken aan. Alle losse delen worden aan elkaar gestikt en langzamerhand ontstaat het eindproduct in zijn perfecte vorm, klaar om op de boot afgepast te worden!